Teljes Értékű Növényi Étrend

a Napi Tucat irányelvei szerint összeállítva

Szeretnél egészségesebb életmódot folytatni?

Fontolgatod, hogy áttérj a teljes értékű, növényi étrendre?

Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá, vagy ha téged is összezavar a rengeteg internetes információ, jó helyen jársz!

4 hetes, teljes értékű növényi alapú étrend, irányelvek és útmutató egészen az alapoktól!

🥗 Mi az a teljes értékű növényi étrend?

A teljes értékű növényi étrend (röviden TÉNÉ) nem egy újabb diéta, hanem egy életmód. Nagyon könnyű beilleszteni a mindennapjainkba, mivel tökéletesen testreszabható. Legyen bármi a célod (fogyás, egészségesebb táplálkozás, növényi életódra való áttérés), könnyen alakíthatod hozzá, és még a pénztárcádat is kíméli.

 

A TÉNÉ előnye, hogy nagyon könnyen tartható, ezért ideális “kezdő” vegánok számára. 🥳 🌱

 

Nincsenek benne szigorú mértékek vagy szabályok, csak keretek és ajánlások. A TÉNÉ-ben nem a pontos adagok, hanem az irányelvek a hangsúlyosak. Ezek mentén fogunk együtt egy egészségtudatos életmódot kialakítani neked! 

 

🌿 A kizárólag növényi eredetű ételeket a lehető legtermészetesebb, minél kevésbé feldolgozott formájukban fogyasztjuk el. Minden finomított élelmiszer, mint például a fehér liszt, a kristálycukor vagy a finomított olajak kerülendő. Azért zárjuk ki a finomított, erősen feldolgozott ételeket, mert azok a tested számára kevésbé hasznosíthatóak, és nehezebben emészthetőek.

Neked való a TÉNÉ?

👍 igen, ha szeretnél egészségesebben élni!

✅ igen, ha már most is növényi alapú étkezést folytatsz, de nehéz megtartanod a makrótápanyagok egyensúlyát!

👌 igen, ha étvágygerjesztő ételeket szeretnél készíteni és fogyasztani!

 

Próbáld ki te ezt a 4 hetes programot, és figyeld magadon a változást!

⚠️ Tartasz attól, hogy nem juttatod a szervezeted a megfelelő tápanyagokhoz?

Sokakat visszatart a növényi alapú étrendre való áttéréstől a tévhit, mely szerint így nem juttatjuk elég fehérjéhez, zsírhoz, vashoz és vitaminhoz a szervezetünket. 

Fontos tudni azonban, hogy a tápanyaghiány nem csak növényi étrend mellett léphet fel, hanem bármilyen kiegyensúlyozatlan étrendnél! 

☝️ Éppen ezért nagyon fontos, hogy egy gondosan összeállított, minden igényt kielégítő, egészséges növényi étrendet kövess!

A jól összeállított növényi étrend teljes értékű mikro- és makro tápanyagok szempontjából. A tápanyaghiányt ezútta Dr. Greger úgynevezett “napi tucat” elvét követve fogjuk kiküszöbölni. Ha még nem hallottál erről, olvass tovább!

Dr Greger és a napi tucat

A napi tucat egy vegán étrend irányadó. 12 olyan tételt tartalmaz, amit minden nap fogyasztanunk/végeznünk kell ahhoz, hogy támogassuk a szervezetünket, és megelőzzük a betegségek kialakulását.

🍚 Babok és lencsék

🍓 Bogyós gyümölcsök

🍌 Egyéb gyümölcsök

🥦 Keresztesvirágúak: brokkoli, karfiol, káposzta, kelbimbó

🥬 Zöld levelesek: spenót, saláta, rukkola, friss zöld fűszernövények

🥕 Zöldségek

🤎 Lenmag

🌰 Magvak és csonthéjasok

🌾 Teljes kiörlésű gabonák

🌿 Fűszerek

☕ Italok

🏃‍♀️ Testmozgás

🛒 Ebben a programban csupa olyan tétel szerepel a bevásárlólistán, amit könnyedén meg tudsz vásárolni bármelyik piacon vagy élelmiszerboltban. Tapasztalataim szerint ez nagyban segíti az étrend betartását!

 

A teljes értékű növényi alapú táplálkozás hatásai

👙 elősegíti a fogyást, megakadályozza az elhízást

❤️ csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések esélyét

🧠 javítja az emlékező és gondolkodási képességeket

🦵 csökkenti a reumás ízületi gyulladások mértékét

Magamról

🙋🏼‍♀️ Rudnay Krisztina vagyok, 40 éves, dolgozó nő. 20 éves korom óta aktívan sportolok; egy időben testépítő versenyeken is indultam. Elvégeztem az amerikai National Academy of Sports Medicine (NASM) személyi edzői képzését, így főállásom és családom mellett már két évtizede edzősködöm is.

🤓 Nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdtem el azt tapasztalni, hogy a testem máshogyan reagál bizonyos élelmiszerekre, ezért beleástam magam a táplálkozástudomány rejtelmeibe, és elvégeztem a NASM táplálkozástudományi szakértői képzését is. A legnevesebb dietetikus szakértőktől tanulhattam; és mellette folyamatosan kutattam, tanultam az emberi test működését. Mindent, amit elsajátítottam, elkezdtem magamon is kipróbálni. 

🤗 Elképesztő átalakuláson mentem keresztül! Olyan emésztőrendszeri problémák szűntek meg teljesen, melyekkel már évek óta küzdöttem. Megszűnt a hasi puffadás, vele együtt pedig minden emésztőrendszeri gyulladás! Szebb lett a bőröm, energikusabb lettem, jobban aludtam, és még sorolhatnám!

🏆 Az évek alatt egyre több és több páciens fordult hozzám az enyémhez hasonló emésztési panaszokkal. Egyre több tapasztalatot gyűjtöttem ezzel kapcsolatban, és ma büszkén mondhatom el, hogy a holisztikus szemléletű programjaim segítségével több ezer ember él egészségesen, fitten és karcsún!

Mit tartalmaz a Teljes Értékű Növényi Étrend csomagom?

📚 Egy kipróbált és tesztelt útmutató (több mint 60 oldalon!)

📝 Egy 4 hetes étrend bevásárlólistával, teljes értékű, növényi alapú receptekkel és előkészületi időbeosztással

🤝 Tanácsok és személyes motiváció, melyek segítségével kitartóbb leszel a diétában

💡 Tippek az edzéshez

💌 Facebook csoportomban rengeteg plusz információval, recepttel, tanáccsal és sorstárssal találkozhatsz

 

👇 Csatlakozz most! Próbáld ki a 4 hetes Teljes Értékű Növényi Étrendet!👇 

🔥 CSAK 2990 Forintért! 🔥