Hozzávalók
- 400g lazac filé
- 1/2 csésze alacsony zsírtartalmú natúr joghurt
- 1/4 csésze majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- 1 evőkanál friss metélőhagyma
- 2 teáskanál csökkentett nátrium-tamari vagy szójaszósz
- 1 közepes gerezd fokhagyma, darált
- 1/4 teáskanál őrölt bors
- 8 csésze apróra vágott kelkáposzta
- 2 csésze apróra vágott brokkoli
- 2 csésze apróra vágott vörös káposzta
- 2 csésze finomra vágott sárgarépa
- 1/2 csésze napraforgómag, pirított
Elkészítés
1 lépés
Melegítsd elő a sütőt grill fokoztaton, magas hőfokon. Bélelj ki egy tepsit fóliával.
2 lépés
Helyezd a lazacot az előkészített tepsire, bőrrel lefelé. Grillezd, a serpenyőt elölről hátrafelé forgatva, amíg a lazac átlátszatlan a közepén, 8-12 percig. Vágd 4 részre.
3 lépés
Eközben keverd össze a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a parmezánt, a petrezselymet, a metélőhagymát, a tamari-t (vagy szójaszószt), a fokhagymát és a borsot egy kis tálban.
4 lépés
Kombináld a kelkáposztát, a brokkolit, a káposztát, a sárgarépát és a napraforgómagot egy nagy tálban. Adj hozzá 3/4 csésze öntetet, és keverd össze. Oszd el a salátát 4 vacsoratányér között, és melléjük egy darab lazaccal és körülbelül 1 evőkanál maradék öntettel.
Táplálkozási adatok
Adag mérete:
- 3 csésze saláta plusz 3-4 oz. lazac