Click here to show form

Sikersztori: Anna története

Hadd meséljek neked Annáról, aki már évek óta küzdött a testsúlyával.

Anna 41 éves nő, 2 gyereket nevel egyedül, 6- és 10 évesek. Jó viszonyt ápol a volt férjével, így a gyerekek kérdésében van segítsége.

Pénztárosként dolgozik egy CBA-ban, két műszakban, ami kicsit kezdte megviselni a szervezetét így 3 év után.

Az éjszakai forgolódások és az állandó ébredések miatt, reggelente fáradtnak és kimerültnek ébredt. Munkája miatt pedig rendszeresen stresszes helyzetekbe került, ami csak tovább rontotta a helyzetet.

 

A problémák

Mindig is boldogtalan volt a testével, de sosem tudta, hogy mit kellene tennie, hogy elérje a kívánt eredményt.

Az évek során kipróbált számos diétát és edzéstervet, de semmi sem működött igazán.

Hiába fogyott le néhány kilót, mindig visszahízott, és az egészségi állapota sem javult.

Úgy érezte, minden diéta és edzésterv csupán rövid távú eredményeket hoz, és nem tartós megoldást kínál az egészségének és az alakjának javításához.

 

Fény az alagút végén

Egy nap egy barátja ajánlotta neki a Mentor Programot. Anna tisztában volt azzal, hogy a diétája és az életmódja nem egészséges, és tudta, hogy a változásnak eljött az ideje. Így beregisztrált a psogramba, és rövid időn belül elkezdtük a munkát.

Az állapotfelmérés során Anna részletesen elmagyarázta az étkezési szokásait és edzési rutinját, és megvitatták a céljait is.

Kielemeztem a kérdéseimre adott válaszait, hogy megértsük, milyen típusú élelmiszerekre van szüksége a testének és milyen edzésmódszerekkel érheti el a céljait.

Megbeszéltük az étkezési szokásait, és kidolgoztunk egy étrend- és edzéstervet, amely megfelelt a céljainak és az igényeinek.

Az első pár hét kihívást jelentett Anna számára, de havi rendszeres konzultáción és az email utánkövetésben támogattam őt, és segítettem megtalálni a helyes utat.

Az edzések egyre könnyebben mentek, és az étrend betartása sem okozott problémát többé.

A terv

Bár a kalóriabevitel visszaemelése ellentmondhat a fogyás céljának, az alacsony kalóriabevitel tartósan tarthatatlan és méginkább lelassítja az anyagcserét, amitől Anna nem tudott tovább fogyni.

Ezért a stratégia abban állt, hogy először visszatértünk egy olyan kalóriabevitelhez, amelyet Anna teste még tolerált, anélkül, hogy hízna.

Ezután fokozatosan és óvatosan csökkentettük a kalóriabevitelt, hogy az egészséges és tartható fogyás elérhető legyen.

Ez a folyamat kombinálva volt rendszeres edzésekkel, amelyek fokozatosan növelték az anyagcserét és segítették az izomtömeg növelését.

Az alvásán is egy jól kidolgozott stratégiával segítettünk:

Elkezdtük kialakítani az esti rutinját, amely magában foglalta a telefonhasználat korlátozását, az alváshoz alkalmas környezet kialakítását és a relaxációs technikák alkalmazását.

Emellett táplálékkiegészítőket is elkezdett szedni a tanácsomra, amelyek megtámogatták a nyugodt alvást és az ébredés utáni felfrissülést.

Az ilyen egyszerű változtatások képesek javítani az éjszakai pihenést, a mentális egészséget és az általános jólétet.

 

Az eredmények

Fontos volt, hogy Anna megértse az egészséges étkezés és testmozgás fontosságát, és megtanuljon olyan szokásokat kialakítani, amelyek hosszú távon fenntarthatóak és egészségesek.

A rendszeres konzultációk, ellenőrzések és támogatás pedig segítettek abban, hogy motivált maradjon, és folytassa az új életmódját még akkor is, amikor nehéz volt.

Az első hónapban Anna sokkal több energiát érzett, és az étrendjét és az edzéstervét követve elkezdett fogyni és izmot építeni.  

Mire letelt az első hónap, Anna már látható változást észlelt a testében és az egészségi állapotában is.

A második hónap elején megbeszéltük az eddig elért eredményeket és a további célokat, és frissítettük az étrendjét és az edzéstervét az új kihívásoknak megfelelően.

A második hónapban Anna még nagyobb eredményeket ért el, és a konzultációk során megbeszéltük, hogyan lehet fenntartani ezeket az eredményeket hosszú távon.

Alvása javult, nyugtalan ébredésekre már nem emlékezett, és reggelente felfrissültnek érezte magát. Így a váltott műszak is könnyebben elviselhetővé vált. Az állandó fáradtság és kimerültség érzése is megszűnt, ami pozitívan hatott a mindennapi életére és munkájára is. Új életmódjának köszönhetően, a stresszes helyzetek kezelése is könnyebbé vált, és az általa alkalmazott módszereknek köszönhetően, nyugodtabban tudta átvészelni ezeket az időszakokat.

A mentor programnak köszönhetően Anna azóta is sikeresen tartja a céljait, és javult az egészségi állapota is. Most már bízik abban, hogy tartósan elérheti az álomtestét és az egészségesebb életet.

 

Anna fénypontjai

Az egyik dolog, amit Anna nagyon értékel a Mentor programban, az a rendszeres konzultáció, amely lehetővé teszi, hogy folyamatosan monitorozzuk az előrehaladását, és segítsünk megoldani az esetleges akadályokat.

Az edzéstervnek köszönhetően Anna sokkal több energiát és önbizalmat kapott, és most végre megtalálta a hosszú távú megoldást a testének és az egészségének javításához.

Ma már az a boldog hír érkezett Annától, hogy elérték az eredményüket. Könnyebb, egészségesebb és boldogabb, mint valaha.

Anna számára a programom meghozta a tartós eredményeket, amelyeket mindig is keresett.

Megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó tartalmak

Hasznos a kardió a zsírégetéshez?

Hasznos a kardió a zsírégetéshez? Szükségem van kardióra a zsírégetéshez? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik a testsúlyukkal és alakformálással foglalkoznak. Sokan úgy

Elolvasom