Ha szereted a fűszeres, ropogós snackeket, akkor imádni fogod ezt a curris csicseriborsó receptet!
Egyszerűen elkészíthető, alig tart 30 percet, és egy nagyszerű egészséges alternatíva lehet a hagyományos chipsekkel szemben.
A csicseriborsó nagyon tápláló, magas fehérje- és rosttartalma miatt jóllakottság érzetet kelt.
Ez a csicseriborsó snack remek alternatívája lehet a hagyományos chipseknek vagy egyéb cukrászati termékeknek, amikor az ember vágyakozik valami ropogós és ízletes nassolnivalóra.
A currypor hozzáadása a csicseriborsóhoz pikáns ízt ad, míg az olívaolaj segít abban, hogy a csicseriborsó ropogós és aranybarna legyen a sütés során.
Ez a snack nem csak finom, de egészséges is, hiszen a csicseriborsó gazdag forrása a fehérjének, rostnak és más fontos tápanyagoknak.
Ebben a receptben a csicseriborsót curryporral és extra szűz olívaolajjal ízesítjük, amelyeknek a kombinációja ínycsiklandó és egyedi ízélményt eredményez.
Ez a curris csicseriborsó ropogós, ízletes és egészséges snack lehet az irodában, az iskolában vagy akár egy filmnézés során.
A legjobb az egészben az, hogy szinte bármikor elkészíthető, és a hűtőszekrényben tárolva akár több napig is eláll.
Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd az egészséges és ízletes snackek világát!
Hozzávalók
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál currypor
- 1/4 teáskanál só
- 1 konzerv csicseriborsó, öblítve
A recept elkészítése
1 lépés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra C.
2 lépés
Keverd össze az olajat, a curryport és a sót egy tálban. Nagyon alaposan töröld szárazra a csicseriborsót, majd keverd össze a curry keverékkel. Terítsd el egy peremes sütőlapon.
3 lépés
Süsd a csicseriborsót a felső állványon, kétszer keverve, amíg megbarnul és ropogós, 30-35 percig. Hagyd kihűlni a serpenyőben 30 percig; a csicseriborsó ropogós lesz, ahogy kihűl.
Tippek
A csicseriborsó szobahőmérsékleten 2-4 órán át ropogós marad; hosszabb ideig tárolva 200 fokos sütőben 5-10 percig süssük át újra.
Táplálkozási adatok
Adag mérete:
1/4 csésze
Adagonként:
106 kalória; fehérje 3,8 g; szénhidrát 12,4 g; rost 3,7 g; zsír 5g;