Időszakos Böjt Étrend

Nálad is megállt a fogyás? 

Úgy érzed, hiába diétázol, már egy ideje nem történt változás?

 

Rázd fel az anyagcseréd időszakos böjttel!

Gyakori jelenség, hogy bármilyen szigorúan is tartjuk a kiírt diétánk; legyünk bármennyire elhivatott vegánok, egyszercsak elkezd stagnálni a fogyás.

Ilyenkor elkeseredetten állunk a tükör előtt, és nem értjük, miért nem térül meg mindaz a gondosan befektetett energia, amit az étkezési szokásainkra fordítunk. Néhányan ezen a ponton adják fel; nem látják értelmét a folytatásnak – hisz a kilók úgysem tűnnek el.

☝️ Most viszont elárulok neked egy titkot: a stagnálás visszafordítható időszakos böjtöléssel! 💥💥💥

Mire számíts, ha belefogsz az Időszakos Böjt Programba?

✅ felgyorsult anyagcsere

✅ gyulladáscsökkentés

✅ testsúlycsökkenés

✅ több energia

✅ jobb minőségű alvás

✅ jobb étvágy

✅ tisztább bőr

Vágj bele te is!

🤓 Mit jelent az időszakos böjtölés?

Az időszakos böjt egy olyan fogyókúrás módszer, melynek lényege, hogy a nap/hét bizonyos részeiben egyáltalán nem eszünk. 

 

🔥 Az időszakos böjtölés a test számára olyan, mint egy kisfokú stressz, ami beindítja a sejtjeink védekező mechanizmusát, és belül elindul egy természetes “takarítás”.

 

Miért kell neked is kipróbálnod évente legalább egyszer?

 1. Az időszakos böjt segít a fogyásban. Nem is kicsit!
  Mivel kevesebb idő áll a rendelkezésedre, hogy falatozgass, nem tudsz bevinni felesleges kalóriákat. De az időszakos böjt nem csak a kalóriadeficitről szól! Befolyásolja azokat a hormonokat is, melyek elősegítik a szignifikáns változást testünkben.
  A böjtölés csökkenti az inzulinszintet, ebben az állapotban pedig testünk a zsírtartalékok lebontását preferálja. Ezek együttes hatására elkezd csökkenni a feleslegesen elraktározott zsír, és újra beindul a fogyás.

 

 1. Növeli az energiakészleted és javítja állóképességed!
  A böjt hatására testünk elkezd több mitokondriumot előállítani. Ez az aprócska sejt a felelős az energiaraktárunkért. Így tehát ha aktívan sportolsz, most megdöbbentő, akár ötszörös növekedést fogsz tapasztalni teljesítményedben! 

 

 1. Csökkenti a megbetegedések kockázatát!
  Mindamellett, hogy csökken a zsigeri zsírok és a koleszterin mértéke is, tested egy természetes önregenerációba kezd. Megsemmisíti az elöregedett, károsult sejteket, és helyettük új, egészséges sejteket fog építeni. Szebb lesz a bőröd, csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának mértéke, és megszűnnek az emésztőrendszeri gyulladások is!

 

 1. Javítja a hangulatod és a koncentrációs képességed!
  Több energia, egészséges emésztőrendszer, jobb alvás. Ezek együttesen hatnak az általános jóllétedre, hagulatodra, sőt a koncentrációs képességedre is! Sokszorosan fogod megköszönni magadnak, hogy belevágtál a böjtölésbe!

 

Ugye, hogy kihagyhatatlan?

Meddig kell böjtölni?

A böjtölés-étkezés időszakok aránya sokféle lehet. Ebben a programban a 16:8 arányt fogjuk használni, ami kezdő böjtölők számára is könnyedén tartható. 

Előbb 16 órán keresztül böjtölünk, majd kizárólag a 8 órás időkereten belül étkezhetünk. Ha például koránkelő típus vagy, akkor reggel 8 és délután 4 között ehetsz. Ha éjjeli bagoly vagy, inkább dél és este 8 között fogsz enni.

❗ Az időszakos böjt – ahogy neve is mutatja – nem egy életmód, nem egy állandó diéta. Évente egyszer-kétszer érdemes végigcsinálni, de semmiképpen sem javasolt hosszútávon követni! A 4 hét végeztével térj át az Alacsony szénhidrát tartalmú étrendemre, vagy bármely másik, neked tetsző, és céljaidhoz illeszkedő étrendemre.

Az időszakos böjt növényi étrendje

🥗 Mint minden programomnál, úgy itt is növényi alapú, vegán ételekkel fogsz találkozni.

🥦 Naponta körülbelül 1500 kalória értékű egészséges tápanyagot fogsz bevinni, így biztosan nem leszel éhes a 16 órás böjt alatt sem.
🥑 Az étrend minden szüséges makrotápanyagot tartalmaz; így a böjt során sem szenvedsz majd hiányt semmiből.

 

Mit tartalmaz az Időszakos Böjt Programom?

📚 Egy kipróbált és tesztelt útmutató (több mint 50 oldalon!)

📝 Egy 4 hetes étrend bevásárlólistával, növényi alapú receptekkel és előkészületi időbeosztással

🤝 Tanácsok és személyes motiváció, melyek segítségével kitartóbb leszel a diétában

💡 Tippek az edzéshez

💌 Facebook csoportomban rengeteg plusz információval, recepttel, tanáccsal és sorstárssal találkozhatsz

 

Csatlakozz most mindössze 2990 Forintért!

Ne gondolkodj túl sokáig! Ha már eddig eljutottál, az azt jelenti, hogy megszületett a fejedben az elhatározás! Innentől engedd, hogy támogassalak az utad végéig!

 

🙋🏼‍♀️ Rudnay Krisztina vagyok, 40 éves, dolgozó nő. 20 éves korom óta aktívan sportolok; egy időben testépítő versenyeken is indultam. Elvégeztem az amerikai National Academy of Sports Medicine (NASM) személyi edzői képzését, így főállásom és családom mellett már két évtizede edzősködöm is.

🤓 Nagyjából tíz évvel ezelőtt kezdtem el azt tapasztalni, hogy a testem kellemetlenül reagál bizonyos élelmiszerekre, ezért beleástam magam a táplálkozástudomány rejtelmeibe, és elvégeztem a NASM táplálkozástudományi szakértői képzését is. A legnevesebb dietetikus szakértőktől tanulhattam; és mellette folyamatosan kutattam, tanultam az emberi test működését. 

🤩 Mindent, amit elsajátítottam, elkezdtem magamon is kipróbálni. Időnként beiktatok egy-egy nagyobb időszakos böjtöt annak érdekében, hogy ismét felgyorsuljon az anyagcserém; délelőttönként pedig általában nem eszem. És minden alkalommal elképesztő átalakuláson megyek keresztül!

🏆 Az évek alatt egyre több és több páciens fordult hozzám az enyémhez hasonló emésztési panaszokkal. Egyre több tapasztalatot gyűjtöttem ezzel kapcsolatban, és ma büszkén mondhatom el, hogy a holisztikus szemléletű programjaim segítségével több ezer ember él egészségesen, fitten és karcsún!

 

Csatlakozz ahhoz a sok ezeremberhez, akinek már sikerrel segítettem!

💪 Milyen hatással lesz az időszakos böjt az edzéseidre?

Az emberi máj 90 perc közepes intenzitású, vagy 30-60 perc magas intenzitású edzéshez elegendő glükózt tárol. Épp ezért a böjt teljes időszaka alatt is gond nélkül tudsz majd edzeni, futni, úszni, vagy akár súlyokat emelni! Ha mégis észlelnél bármilyen teljesítménybeli csökkenést, akkor edzéseid inkább abba a 8 órás időkeretbe ütemezd, amikor ehetsz!

🏃‍♀️ Az egyetlen kivétel, ha te hosszútáv-versenyző vagy. Ha maratonra vagy ultrára készülsz, mindenképp szükséged lesz tápanyagbevitelre az edzések alatt is. Ez esetben is próbáld meg az étkezési ablakod idejére időzíteni az edzéseid. Ám ha ez most nem megoldható, akkor inkább egy olyan időszakban próbáld ki a böjtöt, amikor épp nem készülsz versenyre. 

🚫 Kinek nem ajánlott böjtölni?

 1. Terhes nőknek és szoptatós anyukáknak
 2. Diabétesszel élőknek
 3. Bárkinek, akinek kezelőorvosa valamilyen okból nem javasolja

 

FONTOS: Mielőtt belevágsz, konzultálj háziorvosoddal az esetleges kockázatokról!

Megértettem a kockázatokat, és szeretnék belevágni!