Hozzávalók
- 1/2 csésze víz
- 1/3 csésze kuszkusz, lehetőleg teljes kiőrlésű búza
- 1 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 csésze apróra vágott friss menta
- 1/4 csésze citromlé
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 teáskanál darált fokhagyma
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
- 400g csirke csíkok
- 1 közepes paradicsom, apróra vágva
- 1 csésze apróra vágott uborka
- 4 db tortilla
Elkészítés
1 lépés
Forrald fel a vizet egy kis serpenyőben. Keverd bele a kuszkuszt és távolítsd el a hőből. Fedd le és hagyd állni 5 percig. Lazítsd fel villával. Tedd félre.
2 lépés
Eközben keverd össze a petrezselymet, a mentát, a citromlevet, az olajat, a fokhagymát, az 1/8 teáskanál sót és a borsot egy kis tálban.
3 lépés
Keverd össze a csirkecsíkokat egy közepes tálban 1 evőkanál petrezselyem keverékkel és a fennmaradó 1/8 teáskanál sóval. Helyezd a csíkokat egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe, és pirítsd közepes lángon, amíg meg nem főz, oldalanként 3-5 percig. Tedd át egy tiszta vágódeszkára. Vágd falatnyi darabokra, ha elég hűvös ahhoz, hogy kezelni tudd.
4 lépés
Keverd össze a maradék petrezselyemkeveréket a kuszkusszal, a paradicsommal és az uborkával együtt.
5 lépés
A tekercsek összeállításához kb. 3/4 csésze kuszkusz keveréket teríts minden egyes tortillára. Oszd meg a csirkét a tekercsek között. Tekerd fel a tortillákat, és dugd be az oldalakat, hogy megtartsa az összetevőket. Tálald félbevágva.
Táplálkozási adatok
Adag mérete:
1 tekercs
Adagonként:
510 kalória; fehérje 32,3 g; szénhidrátok 54,9 g; diétás rost 5,7 g; cukrok 4,5 g; zsír 17,9 g