Hozzávalók
- 4 db 120g-os friss vagy fagyasztott bőr nélküli lazacfilé
- 1 citrom
- 1 narancs
- 1 csésze víz
- 400g spárga, a fás alapok eltávolítva
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 ágacska Friss petrezselyemlevél
A recept elkészítése
1 lépés
Öblítsd le a halat; Töröld szárazra papírtörlővel. Finoman reszelj le 1 teáskanál héjat citromból; tedd félre. Nyomd össze a citrom és a narancs levét; keverd össze a gyümölcsleveket. Mérj ki 1/4 csésze gyümölcslét az öntethez és tedd félre.
2 lépés
Öntsd a maradék levet egy nagy serpenyőbe; adj hozzá vizet. Forrald fel. Add hozzá a lazacot; csökkentsd a hőt közepesre. Párold, fedd le, 4 percig. Fektesd a spárgát a lazac tetejére. Párold még 4-8 percig, vagy amíg a hal villával tesztelve pelyhesedni nem kezd, és a spárga ropogós puhává válik.
3 lépés
Eközben egy kis tálban 1/4 csésze gyümölcslevet, összetépkedett petrezselymet, vajat, fenntartott citromhéjat, sót és borsot kombináld.
4 lépés
A tálaláshoz csepegtesd az öntet keveréket lazacra és spárgára. Díszítsd további friss petrezselyemlevelekkel, ha szükséges.
Tippek
A folyadékban lévő spárga enyhén olívazöld színű lehet.
Táplálkozási adatok
Adag mérete:
1 lazacfilé, 3/4 csésze spárga és 1 1/3 evőkanál szósz
Adagonként:
206 kalória; fehérje 24 g; szénhidrátok 4,1 g; diétás rost 1,4 g; cukrok 2,2 g; zsír 10,2g