Click here to show form

Citrusos lazac spárgával

Hozzávalók

 

  • 4 db 120g-os friss vagy fagyasztott bőr nélküli lazacfilé
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 1 csésze víz
  • 400g spárga, a fás alapok eltávolítva
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 ágacska Friss petrezselyemlevél

 

A recept elkészítése

 

1 lépés

Öblítsd le a halat; Töröld szárazra papírtörlővel. Finoman reszelj le 1 teáskanál héjat citromból; tedd félre. Nyomd össze a citrom és a narancs levét; keverd össze a gyümölcsleveket. Mérj ki 1/4 csésze gyümölcslét az öntethez és tedd félre.

 

2 lépés

Öntsd a maradék levet egy nagy serpenyőbe; adj hozzá vizet. Forrald fel. Add hozzá a lazacot; csökkentsd a hőt közepesre. Párold, fedd le, 4 percig. Fektesd a spárgát a lazac tetejére. Párold még 4-8 percig, vagy amíg a hal villával tesztelve pelyhesedni nem kezd, és a spárga ropogós puhává válik.

 

3 lépés

Eközben egy kis tálban 1/4 csésze gyümölcslevet, összetépkedett petrezselymet, vajat, fenntartott citromhéjat, sót és borsot kombináld.

 

4 lépés

A tálaláshoz csepegtesd az öntet keveréket lazacra és spárgára. Díszítsd további friss petrezselyemlevelekkel, ha szükséges.

 

Tippek

A folyadékban lévő spárga enyhén olívazöld színű lehet.

 

Táplálkozási adatok

Adag mérete:

1 lazacfilé, 3/4 csésze spárga és 1 1/3 evőkanál szósz

 

Adagonként:

206 kalória; fehérje 24 g; szénhidrátok 4,1 g; diétás rost 1,4 g; cukrok 2,2 g; zsír 10,2g

Megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó tartalmak

Hasznos a kardió a zsírégetéshez?

Hasznos a kardió a zsírégetéshez? Szükségem van kardióra a zsírégetéshez? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik a testsúlyukkal és alakformálással foglalkoznak. Sokan úgy

Elolvasom