Click here to show form

#74: A kényszeres túlevés leküzdése

  • Hogyan tudjuk mentálisan befolyásolni a kényszeres túlevést, az ételek iránti vágyat?
  • A túlevés az agyban kezdődik?
  • A túlevés egy étkezési zavar?
  • Ha kényelmi ételeket kívánok az annak a jele, hogy depressziós vagyok?
  • Miért kívánjuk a falatokat kényszeresen, mániákusan?

A kényszeres túlevés leküzdése adásunkban egyedülálló módon saját tapasztalatainkon és kutatásainkon keresztül beszélgetünk arról, hogy hogyan lehet mentálisan befolyásolni a kényszeres túlevést és az ételek iránti vágyat. 

Megvizsgáljuk, hogy a túlevés egy étkezési zavar-e, és hogy a kényelmi ételek iránti vágy depresszió jele lehet-e. 

Ezen kívül kiderítjük, hogy miért kívánunk olyan kényszeresen ételeket, és hogyan lehet ezt az érzelmi étkezést a legjobban kezelni. 

A kényszeres túlevés káros hatásai több területet is érintenek, beleértve az egészséget, az érzelmi jólétet és a társadalmi kapcsolatokat is. 

Az egészség szempontjából a túlzott evés súlyproblémákhoz, magas vérnyomáshoz, cukorbetegséghez, szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. 

Az érzelmi jólétre is hatással van, mivel az érzelmi étkezés általában nem a táplálkozás éhségigényeinek kielégítésére irányul, hanem az érzelmi stressz kezelésére. 

Ennek következtében az élelmiszerekkel való túlzott foglalkozás és az evés utáni bűntudat növelheti az érzelmi stressz és a szorongás szintjét. 

Társas kapcsolatok terén pedig a kényszeres evés korlátozhatja az életminőséget és a társas életet, és kialakíthat szégyen- és bűntudatot is. 

“A kényszeres túlevés leküzdése” című eoizódunkban arra törekszünk, hogy megértsük a kényszeres evés okait és hogyan lehet legyőzni azt, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és javítsuk az életminőségünket.

Az adásban gyakorlati tanácsokat és történeteket is megosztunk arról, hogy miként lehet megküzdeni a túlevéssel és az érzelmi étkezéssel, hogy jobban érezhessük magunkat a bőrünkben.

——————

7 napos ingyenes kihívás: Törj át a megszokás falán

12 hetes programok

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz

15 perces ingyenes, stratégiai konzultáció

További linkek, ingyenes anyagok, social média

FIGYELMEZTETÉS Ez a podcast nem hivatott betegségeket diagnosztizálni, vagy kezelni. Konzultálj az orvosoddal mielőtt bármit használsz amit itt hallottál. A műsorban elhangzottak a személyes véleményem, tapasztalatom, mint regisztrált táplálkozási szakértő és személyi edző, ami nem mindig egyezik a tankönyvekben publikált információkkal.

Megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó tartalmak

Hasznos a kardió a zsírégetéshez?

Hasznos a kardió a zsírégetéshez? Szükségem van kardióra a zsírégetéshez? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik a testsúlyukkal és alakformálással foglalkoznak. Sokan úgy

Elolvasom