Click here to show form

#61 Hogyan lehet megduplázni az elégetett kalóriákat a napi tevékenységekkel

A legtöbb ember számára a fizikai aktivitás első és legfontosabb része a mindennapi fizikai aktivitás. Az irodalomban NEAT-nak vagy “nem testmozgásos tevékenység termogenezisnek” nevezik, ezért az egyszerűség kedvéért ezt is így fogjuk nevezni. 
Ez minden, amiért elégeted a kalóriáidat, kivéve az alvást, az evést és az edzést. Ez séta, állva, beszélve, gépelés, munka, takarítás és egyéb munkák a ház körül. 
Sajnos a NEAT nagyon alulértékelt, bár hozzájárul az elégetett kalóriák nagy részéhez, az átlagos ember alap-anyagcsere-sebessége mellett. Dicsőítjük az edzőteremben egy óra alatt elégetett 250 kcal-t, és észre sem vesszük azt az 500 kcal-t, amit a természetes életünket élve kis mindennapi tevékenységek során égetünk el. 
Természetesen a NEAT-nak megvannak a maga gyenge pontjai. 
Mik a NEAT előnyei és hátrányai? 

——————–
Étrendek és edzéstervek, programok: https://etkezztudatosan.hu/shop/


Csatlakozz Facebook csoportunkhoz

Iratkozz fel a Magazinra (ingyenes)




FIGYELMEZTETÉS Ez a podcast nem hivatott betegségeket diagnosztizálni, vagy kezelni. Konzultálj az orvosoddal mielőtt bármit használsz amit itt hallottál. A műsorban elhangzottak a személyes véleményem, tapasztalatom, mint regisztrált táplálkozási szakértő és személyi edző, ami nem mindig egyezik a tankönyvekben publikált információkkal. 

Megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn

Tartalomjegyzék

Kapcsolódó tartalmak

Hasznos a kardió a zsírégetéshez?

Hasznos a kardió a zsírégetéshez? Szükségem van kardióra a zsírégetéshez? Ezek a kérdések gyakran felmerülnek azok körében, akik a testsúlyukkal és alakformálással foglalkoznak. Sokan úgy

Elolvasom